2.11.2007

Droompakket

Niet zo lang geleden kreeg ik van Laura een droompakket cadeau voor mijn verjaardag. Nadat ik de dreamcatcher uit het pakket boven mijn bed had opgehangen en het boek had doorgelezen heb ik mijn deuren geopend naar mijn eigen fascinerende wereld van dromen.

Ik onthoud mijn dromen nu bijna elke dag. Ik word bijna elke dag wakker met nog één been in de vaak absurde wereld. Waar ik soms nog de hele ochtend over na zit te denken. Ik geef niet veel waarde aan de symboliek hieruit, maar toch zie ik telkens weer een duidelijke link met het dagelijkse leven. En dan vooral gevoelens bij bepaalde situaties uit het dagelijkse leven. Het onbewuste vertelt mij hoe ik mij echt voel. Vertelt dingen over mijzelf die ik nog niet gezien had. En dat opent je blikveld op je eigen bestaan.

Maar niet altijd vertellen deze dromen mij iets. Of misschien begrijp ik gewoon niet wat ze mij te vertellen hebben. Soms word ik uit mijn droomwereld geschopt met een tas vol emoties. Die een aardige impact kunnen hebben op het allereerste begin van de dag.

Vanmorgen schrok ik wakker uit mijn droomwereld. Waarvan ik alleen flarden onthield, door het abrupte einde ervan. Ik was alleen thuis, want mijn ouders zouden vandaag naar mijn zus gaan in Den-Haag. Ik was wakker geschrokken, omdat ik een wildvreemde in ons huis hoorde binnenkomen. Die nonchalant binnenkomend 'voollùk!' riep, zoals ze hier in Lekkerkerk nog weleens doen om de mensen niet opeens te laten schrikken als ze je woonkamer binnenlopen. Van een deurbel hebben ze hier nog niet echt gehoord. Toch klopte mijn hart in mijn keel. En ik hoorde de onbekende persoon een kraan openzetten en wat rondlopen. De persoon liep de trap op en was nu erg dicht bij mijn kamer, die mij met één blik door het raampje in mijn deur zou kunnen zien. Ik deed maar net of ik weer sliep met één oog half geopend gericht op het raampje in mijn deur, maar ik kon niets zien vanuit deze hoek. Ik zag het plafond in de overloop. De persoon liep onder mijn kijkhoek door. Ik hoorde de persoon stilstaan op de overloop en mijn hart klopte nog steeds in mijn keel. Ik hoorde een stekker in het stopcontact gaan en een strijkijzer over de strijkplank gaan... Het was mijn moeder.

Het dichtslaan van de deur was mijn droomwereld binnengedrongen en deed mij waken met idee dat een onbekende binnen was gekomen. Het 'voollùk!' was nooit uitgeroepen...




















One Second Before Awakening from a Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate. By Salvador Dalí.

1 opmerking:

Lo zei

http://www.beforethemusicdies.com/